keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Opiskelijakuntatoiminta opinnoiksi



Ajatus siitä, että toimiminen opiskelijakunnan hallituksessa tarkoittaa automaattisesti valmistumisen siirtymistä hamaan tulevaisuuteen on yleinen. Opintojen suorittaminen samalla (edes osittain) on mahdollista, se vain vaatii hieman järjestelyjä. Omalla kohdalla suurimmaksi ongelmaksi on koitunut se, että vietän lähes joka päivä opiskelijakunnan toimistolla Visamäessä sen ajan kun minulla olisi luentoja Forssassa. 

Opiskelijakuntatoiminta kuitenkin opettaa hyvin paljon, ja omalla aktiivisuudella on mahdollista saada opinnollistettua HAMKOsta hankkimaansa osaamista. Itse olen tänä vuonna tehnyt toisen harjoitteluni opiskelijakunnalle, suorittanut Esimiestaidot ja johtaminen -opintojakson näyttönä sekä nyt suoritan Markkinointi ja laskentatoimen opintojaksoa, jossa hyödynnän tehtävissä HAMKOa. (Opintojaksot, eikä moduulit siksi, että opiskelen vielä vanhan opetussuunnitelman mukaisesti.)

Aloitan opintojakson mallintamalla HAMKOn Business Model Canvasille, jonka jälkeen siirryn miettimään, mihin uuteen HAMKOlla olisi mahdollisuus. Kysymyksenä etenkin se, kuinka palvella opiskelijoita paremmin paikkakunnasta riippumatta. Tämän lisäksi opinnon aikana suunnittelen palvelun tuotteistamista, teen arvion hinnoittelusta ja rakennan somekampanjaa tuotteen ympärille.

Toteutuksen aikana tarkoitukseni on oppia etenkin laskentatoimen perusteita sekä asiakaskohdennettua markkinointia. 

Katsotaan mitä tästä tulee!


Emma Kokkonen
HAMKOn puheenjohtaja ja neljännen vuoden kestävän kehityksen opiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti